| klarikafoolish | [Сегодня, 13:38] |
|
Статус: Offline
| Mənim üçün hər şey adətən planlı olur. Səhər saat 8-də oyanıram, 9-da işdəyəm, axşam 6-da evə qayıdıram. Həftə sonları ailəmlə olururam. Bu ritmdən heç vaxt çıxmamışam. Amma keçən ay, bir cümə axşamı, hər şey fərqli oldu.
İşdən çıxmışdım, avtobusa minib evə gedirdim. Yolda dostum Elçin zəng vurdu. Dedi: “Gəl axşam çay içək, darıxmışam”. Mən də razılaşdım. Evə gəldim, paltarımı dəyişdim, arvada xəbər verdim ki, Elçinə gedirəm. Getdim. Elçin məni qapıda qarşıladı, həmişəki kimi gülərüz. İçəri keçdik, çay dəmlədi, qarşıya peçenye, qoz-fındıq qoydu. Söhbətə başladıq. İşdən, ailədən, xəbərlərdən danışdıq. Bir ara söhbət açıldı, Elçin dedi ki, son vaxtlar bir platformaya baxır, orada həm oyunlar var, həm də mərc. Mənə dedi: “Sən heç cəhd etməmisən?”. Mən də: “Yox, mənim işim deyil”. O da: “Baxmaqdan nə olar?” dedi.
Elçin telefonunu çıxartdı, mənə göstərdi. Necə işlədiyini izah etdi. Mən əvvəlcə maraqsız baxdım, amma sonra birdən içimdə bir şey oyandı. Bilmirəm, darıxmaqdan, yoxsa sadəcə maraqdan. Elçin dedi: “İstəsən, sən də baxa bilərsən, çox asandır”. Mən də: “Nə etmək lazım?” dedim. O da izah etdi ki, əvvəlcə mostbet az giris etmək lazımdır. Mən telefonumu götürdüm, Elçinin göstərişi ilə girdim. Proses sadə idi, bir neçə dəqiqəyə hazır oldum.
Hesabımı açdım, bir az gəzindim. Hər şey çox rəngarəng idi. Futbol bölməsinə baxdım. Həmin axşam bir neçə oyun var idi. Çempionlar Liqasının qrup mərhələsi idi. Bir oyun diqqətimi çəkdi. İngiltərə klubu evdə oynayırdı, rəqib zəif idi. Qələbəyə əmsal 1.3 idi. Çox az. Elçin dedi: “Qoy 10 manat, bax görək”. Mən də qoydum. Oyun başladı. Ev sahibi əvvəldən hücum etdi. 20-ci dəqiqədə qol vurdular. 1-0. 35-ci dəqiqədə yenə vurdular – 2-0. Oyun belə də bitdi. Mənim 10 manat 13 manat oldu. Çox deyildi, amma xoş idi.
Elçin güldü: “Gördün, asandır”. Mən də güldüm. Amma içimdə bir hiss oyanmışdı. O hiss “bir az da” deyirdi. Elçinə dedim: “Bir də cəhd edim”. O da: “Ehtiyatlı ol” dedi. 30 manat əlavə etdim hesaba.
İspaniyadan bir oyun tapdım. Orada iki komanda da hücum oynayırdı. Statistikalarına baxdım, son 5 oyunun 4-də hər iki komanda qol vurmuşdu. Mən də qoydum ki, hər iki komanda qol vuracaq. Əmsal 1.8 idi. 30 manat qoydum. Oyun başladı. 15-ci dəqiqədə ev sahibi vurdu – 1-0. 40-cı dəqiqədə rəqib vurdu – 1-1. Mənim şərtim ödənmişdi. Oyun belə də bitdi. 30 manat 54 manat oldu.
Balansda artıq 67 manat var idi. 10 manat qoymuşdum, 30 manat əlavə etmişdim, ümumi 40 manat. İndi 67 manat geri qayıtmışdı. Elçin dedi: “Yaxşı, çıxart pulunu, kifayətdir”. Mən də: “Bir az da, görək” dedim. Elçin başını buladı, amma bir şey demədi.
Bir basketbol oyununa baxdım. Amerikadan idi. Orada komandalardan biri çox güclü idi, favorit. Onların qələbəsinə əmsal 1.2 idi. Mən kombinasiya etdim – favoritin qələbəsi və ümumi xalların 200-dən çox olacağına. 50 manat qoydum. Oyun başladı. Favorit əvvəldən önə keçdi. Xallar sürətlə artırdı. Üçüncü rübdə favorit 20 xal önə keçmişdi, ümumi xallar artıq 150-ni keçmişdi. Dördüncü rübdə də eyni temp davam etdi. Oyun bitdi. 50 manat 110 manat oldu.
Balans 177 manata çatmışdı. Saat gecə 12-yə yaxın idi. Elçin dedi: “İndi çıxart, yetər”. Mən də razılaşdım. Pulu çıxartdım. Hamısını. Elçin güldü: “Sənin bu işlərdə şansın varmış”. Mən də güldüm. Həqiqətən, o gecə mənə elə gəldi ki, nəyə baxsam, alınır.
Evə qayıtdım. Arvad yatmışdı. Sakitcə soyundum, yatağa girdim. Yata bilmədim. Düşündüm. 40 manatı 177 manata çevirmişdim. Bu, mənim üçün yaxşı pul idi. Aylıq maaşımın təxminən dörddə biri. Və mən bunu bir neçə saat ərzində qazanmışdım. Amma ən çox sevindiyim şey, dayana bildim. Elçin “çıxart” deyəndə, mən də çıxartdım. Açgözlülük etmədim.
Səhər oyananda ilk işim telefona baxmaq oldu. Pul hesabımda idi. 177 manat. Gülümsədim. Elçinə yazdım: “Sağ ol, gecə üçün”. O da yazdı: “Hələ də mostbet az giris edirsən?”. Mən də: “Yox, bu günlük bəsdir” yazdım.
O gündən sonra bir daha o platformaya girmədim. Yox, qorxumdan yox. Sadəcə, başa düşdüm ki, o gecə mənə bir dərs verdi. Şans var, amma şansı idarə etmək daha vacibdir. Mən idarə edə bildim. İndi o pulu banka qoydum. Nə vaxtsa ailəvi bir şeyə xərcləyəcəm. Arvad soruşmayıb haradan gəldi, mən də deməmişəm. Qoy belə qalsın. Mənim üçün o gecə təkcə pul qazanmaq deyildi. Mən özümü sınadım, ehtiyatımı qoruya bildim. Və bu gün də fikirləşirəm: bəzən dostun sözünə qulaq asmaq yaxşıdır. Elçin “çıxart” dedi, mən də çıxartdım. Bu, mənim ən böyük qələbəm oldu.
|
| |
|
|